Известие

Collapse
No announcement yet.

Искам да Ви попитам някои неща

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Искам да Ви попитам някои неща

Здравейте на всички,днес с баща ми ще ходиме да гледаме една алфичка 146 т.с 16в 98' та искам да ви попитам понеже не сме много заможни и не можем да си позволим да си вземе кола и да започнеме с ремонти ,искам да Ви попитам дали колата е здрава като цяло.Скъпи ли са частите и коя част от колата е най-уязвима да се разваля

Благодаря на всеки който даде инфо.))
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Re: Искам да Ви попитам някои неща

Първоначално публикувано от daipper
    Здравейте на всички,днес с баща ми ще ходиме да гледаме една алфичка 146 т.с 16в 98' та искам да ви попитам понеже не сме много заможни и не можем да си позволим да си вземе кола и да започнеме с ремонти ,искам да Ви попитам дали колата е здрава като цяло.Скъпи ли са частите и коя част от колата е най-уязвима да се разваля

Трябва да знаеш че кола втора употреба, е както случиш.... много е относително всичко, иначе цените за частите се като при всички автомобили от този клас... УСЕПХ
    Lexus Is200
    Honda CBR 600 F4i

Comment

стара кола която не се нуждае от постоянни ремонти и подръжка няма
      ако все пак искаш да са ти по евтини ремонтите се ориентирай към алфа с боксер двигател

Comment

Прав си че квато и кола да вземем се ще има по нещо.
        Питах защото много съм чувал че се базикали скоростите,било слабо окачването и текива неща вярно ли е :Р
        sigpic

Comment

Питах защото много съм чувал че се базикали скоростите,било слабо окачването и текива неща вярно ли е
          Като цяло не,проблем със скоростите имат само ранните модели боксери и то доста рядко/зачети се във форума да видиш колко хора са имали проблеми със скоростите/ Окачването е като на всяка друга кола,ако не скачаш по дупките яко,може да изкара доста време
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Бладога ря ти Mury точно твоето мнение чаках защото вчера повече от 3 часа съм чел по форума и виждам че си наясно
            Начи ако ни хареса да я грабваме Благодаря Ви много точно това исках да прочета защото се бях разколебал :Р
            sigpic

Comment

Колега, моя съвет е, ако взимаш TwinSpark нов внос - си приготви хилядарка поне за след покупката!!! Все се намира нещо дето да е за смяна и да не е малко пари...

Свещите са си бая цифра - едно 250лв поне
              Кабелите за свещите - 190лв
              Ремъците и ролките (всичките) са едно 300лв
              Дебитомер - чувал съм за цени от порядъка на 450лв
              Вариатор (който не е много фатален ако е разбит и не се смени) = 350-400лв
              Ламбда сонда - 150-200лв
              Накладки - 30-40лв
              Спирачни дискове (предни) - около 100лв (за двата) (задните нямам идея)
              Предни носачи - от около 70лв до 100 и нещо единия.
              Лагер-главини - задни - 120лв бройката (ако е с магнитен датчик на ABS, а тези след 09.1998 са с такива)
              Моторчето за празен ход и TPS - а не знам колко струват, ама и те често са прецакани...

Направи си сметката сам.. колко от тези изброените неща ако не са наред - ще удариш 1000лв! Цените не са точни и ги цитирам по спомен... някъде може и да греша! разгледай темата за ремонти и подобрения по 145/6 с цени!

На боксерите много от частите са по-евтини от на TwinSpark и като цяло им излиза по-евтина поддръжката и то с доста (най-малкото ремъците и свещите са значително по-евтини, и нямат Дебитомер)!

Успех!!!
              Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
              EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Bodom
                Колега, моя съвет е, ако взимаш TwinSpark нов внос - си приготви хилядарка поне за след покупката!!! Все се намира нещо дето да е за смяна и да не е малко пари...

Свещите са си бая цифра - едно 250лв поне
                Кабелите за свещите - 190лв
                Ремъците и ролките (всичките) са едно 300лв
                Дебитомер - чувал съм за цени от порядъка на 450лв
                Вариатор (който не е много фатален ако е разбит и не се смени) = 350-400лв
                Ламбда сонда - 150-200лв
                Накладки - 30-40лв
                Спирачни дискове (предни) - около 100лв (за двата) (задните нямам идея)
                Предни носачи - от около 70лв до 100 и нещо единия.
                Лагер-главини - задни - 120лв бройката (ако е с магнитен датчик на ABS, а тези след 09.1998 са с такива)
                Моторчето за празен ход и TPS - а не знам колко струват, ама и те често са прецакани...

Направи си сметката сам.. колко от тези изброените неща ако не са наред - ще удариш 1000лв! Цените не са точни и ги цитирам по спомен... някъде може и да греша! разгледай темата за ремонти и подобрения по 145/6 с цени!

На боксерите много от частите са по-евтини от на TwinSpark и като цяло им излиза по-евтина поддръжката и то с доста (най-малкото ремъците и свещите са значително по-евтини, и нямат Дебитомер)!

Успех!!!
                Това не е само за TS - същото се отнася и за боксер и за която и да е кола втора ръка Примерно моята съм дал още 2000 лева докато я направя като за мен си
                145 1,6 Boxer

Comment

Алфа Ромео 145 1.6 Boxer

Comment

Re: Искам да Ви попитам някои неща

Първоначално публикувано от daipper

Кола за какво по-точно си търсите? Имай на впредвид, че "лукса" да караш Алфа не е евтин. Не са икономични първото което е. Ако ви трябва просто "някакваси" кола за предвижване от точка А до точка Б.... това не е вашата кола. Ако обаче искате динамична и по-красива кола с повечко екстри, която да ви доставя удоволствие и комфорт при експлоатирането й... тогава ДА.
                    Но наистина внимавайте. Гледайте да е възможно по-читава, че както казва колегата bodom, частите не са й от най-евтините
                    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Вчера я платихме до 2-3 дена ше я регистрираме и ще ви я снимам.Единствената забеляжка е че малко учукана от градушка ама тва ше го праиме ...
                      Така и аз вече съм с алфа :РР
                      sigpic

Comment

Working...
                      X